wat kost een behanger

Wat kost een behanger? Prijsgids voor 2024

Ben je van plan om je huis op te knappen en overweeg je om een behanger in te huren? Dan wil je natuurlijk weten wat de kosten zijn. De prijs voor het inhuren van een behanger kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren. In deze prijsgids geven we je een overzicht van de kosten en wat je kunt verwachten.

De kosten van een behanger worden doorgaans berekend op uurbasis. Gemiddeld liggen deze kosten tussen de €30 en €40 per uur. Voor een gemiddelde kamer van 20 vierkante meter kun je rekenen op een prijs van ongeveer €60 tot €80 exclusief materiaal. De prijs per vierkante meter varieert meestal tussen de €15 en €25. Deze prijzen kunnen echter variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de moeilijkheidsgraad van het behangwerk, het type behang en eventuele voorbereidende werkzaamheden.

Om de beste deal te vinden, is het verstandig om meerdere offertes aan te vragen en de prijzen te vergelijken. Op deze manier krijg je een goed idee van de tarieven en kun je de juiste behanger kiezen die past bij jouw behangproject.

Belangrijkste punten

 • De kosten van een behanger kunnen variëren tussen €30 en €40 per uur.
 • Voor een kamer van 20 vierkante meter liggen de kosten gemiddeld tussen €60 en €80.
 • De prijs per vierkante meter varieert meestal tussen €15 en €25.
 • Deze prijzen kunnen afhankelijk zijn van factoren zoals de moeilijkheidsgraad van het behangwerk en het type behang.
 • Vraag meerdere offertes aan en vergelijk prijzen om de beste deal te vinden.

Soorten behang en prijzen

Als je op zoek bent naar behang voor je interieur, heb je talloze mogelijkheden. Er zijn verschillende soorten behang beschikbaar die elk hun eigen kenmerken en prijzen hebben. Hieronder bespreken we de meest voorkomende soorten behang en de gemiddelde prijzen.

Papierbehang

Papierbehang is een veelvoorkomende en betaalbare optie. Het is verkrijgbaar in diverse motieven en patronen, waardoor je eindeloos kunt variëren in stijl. Papierbehang is relatief gemakkelijk aan te brengen en te verwijderen. Gemiddeld kost papierbehang rond de €20 per rol.

Glasvezelbehang

Glasvezelbehang is sterker dan papierbehang en biedt een duurzamere oplossing voor je muren. Glasvezelbehang kan eenvoudig worden overschilderd, waardoor je de mogelijkheid hebt om de kleur aan te passen. Onder glasvezelbehang vallen ook populaire varianten zoals renovliesbehang en glasvliesbehang. De prijs van glasvezelbehang varieert, afhankelijk van het merk en de kwaliteit, meestal tussen de €20 en €30 per rol.

Lees ook:  Professionele Schilder in Den Bosch - Kwaliteitsservice

Vliesbehang

Vliesbehang is een stevig type behang dat gemakkelijk aan te brengen is. Het behang heeft een papieren of textiele beschermlaag en kan direct op de muur worden aangebracht. Dit maakt het verwijderen van het behang ook eenvoudiger. Vliesbehang is verkrijgbaar in diverse dessins en kost gemiddeld tussen de €25 en €35 per rol.

Behangprijzen

Naast de kosten per rol zijn er ook andere factoren die de uiteindelijke prijs van behangen kunnen beïnvloeden. Denk hierbij aan extra kosten voor eventuele voorbereidingswerkzaamheden, zoals het glad maken van de muren of het verwijderen van oud behang. Ook de keuze van het behangmateriaal kan variëren in prijs. Het is daarom raadzaam om een behanger kosten berekenen en offertes aan te vragen om een goed beeld te krijgen van de totale kosten van jouw behangproject.

Soort behang Gemiddelde prijs per rol
Papierbehang €20
Glasvezelbehang €20 – €30
Vliesbehang €25 – €35

Let op: bovenstaande prijzen zijn gemiddelden en kunnen variëren afhankelijk van merk, winkel en extra kosten. Het is altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen en de prijzen te vergelijken voordat je een definitieve keuze maakt.

Met deze informatie over de verschillende soorten behang en de bijbehorende prijzen kun je een weloverwogen keuze maken voor jouw behangproject. Vergeet niet om ook rekening te houden met de kwaliteit en duurzaamheid van het behang, zodat je optimaal kunt genieten van een prachtig en stijlvol interieur.

Kostenbesparende tips bij het behangen

Het inhuren van een behanger kan behoorlijk wat kosten met zich meebrengen. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je geld kunt besparen. Hier zijn enkele handige tips om de kosten van het behangen te verlagen:

 1. Zelf voorbereidend werk doen: Voordat de behanger komt, kun je zelf al het oude behang verwijderen en de gaatjes opvullen. Op deze manier bespaar je kosten voor arbeid en tijd.
 2. Bespaar op materiaalkosten: Je kunt ook geld besparen door zelf het behang aan te schaffen. Door online te zoeken naar de beste prijzen en aanbiedingen, kun je mogelijk besparen op de totale kosten.
 3. Vergelijk offertes: Voordat je een behanger kiest, is het altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen en de tarieven te vergelijken. Op deze manier krijg je een beter inzicht in de prijzen en kun je de beste prijs-kwaliteitverhouding vinden.

TIP: Het is raadzaam om niet alleen naar de prijs te kijken, maar ook naar de ervaring en reputatie van de behanger. Een goedkope behanger kan uiteindelijk duurder uitpakken als de kwaliteit van het werk niet goed is.

Behanger offerte aanvragen

Ben je op zoek naar een behanger? Vraag dan nu gratis en vrijblijvend offertes aan bij professionele behangers in jouw regio. Vergelijk de tarieven en vind de beste behanger die past bij jouw behoeften en budget.

Lees ook:  Metaal verven: Tips voor een duurzaam resultaat

Kostenbesparingstabel

Tip Besparingsmogelijkheid
Zelf voorbereidend werk doen Bespaar op arbeidskosten
Bespaar op materiaalkosten Zelf behang aanschaffen
Vergelijk offertes Vind de beste prijs-kwaliteitverhouding

behanger offerte

Hoe kies je de beste behanger?

Het kiezen van de beste behanger voor jouw behangklus is een belangrijke beslissing. Je wilt immers een professional die snel, secuur, en betrouwbaar is. Hier zijn enkele tips om je te helpen de beste behanger te vinden die past bij jouw behangproject.

Aanvragen van offertes

Begin met het aanvragen van offertes van verschillende behangers. Op deze manier krijg je een idee van de tarieven en kun je de prijzen vergelijken. Het is raadzaam om minimaal drie offertes aan te vragen. Zo kun je een goed beeld krijgen van de kosten en de beste prijs-kwaliteitverhouding vinden.

Vergelijk op prijs, kwaliteit en ervaring

Bij het vergelijken van de offertes is het belangrijk om niet alleen naar de prijs te kijken. Let ook op de kwaliteit van het werk en de ervaring van de behanger. Kijk naar referenties en reviews van eerdere klanten om een goed beeld te krijgen van de kwaliteit van het werk van de behanger.

Vrijblijvend advies

Een goede behanger biedt vaak vrijblijvend advies aan. Dit kan variëren van het kiezen van het juiste behang tot het bepalen van de beste aanpak voor jouw specifieke behangklus. Let op of de behanger de tijd neemt om naar jouw wensen en vragen te luisteren. Een behanger die advies en expertise biedt, kan uiteindelijk zorgen voor een beter eindresultaat.

Kwaliteitsgarantie

Het is ook belangrijk om te controleren of de behanger een kwaliteitsgarantie biedt. Een goede behanger staat achter zijn werk en biedt garantie op het geleverde werk. Dit geeft je gemoedsrust, wetende dat eventuele problemen na de installatie zorgvuldig worden opgelost.

behanger gezocht

Met deze tips in gedachten kun je een weloverwogen beslissing nemen bij het kiezen van de beste behanger voor jouw behangklus. Of je nu een behanger zoekt voor een renovatieproject of een compleet nieuwe inrichting, het investeren in een goede behanger zal uiteindelijk leiden tot een mooi en duurzaam resultaat.

Lees ook:  Kun Je Trespa Schilderen? Ontdek De Tips!

Stappenplan behangen

Als je ervoor kiest om zelf te behangen, kun je een stappenplan volgen om de klus goed uit te voeren. Hieronder staan de belangrijkste stappen die je kunt volgen:

 1. Demonteren: Begin met het demonteren van de stopcontacten en schakelaars op de muur. Dit voorkomt dat ze beschadigd raken tijdens het behangen.
 2. Verwijderen van oud behang: Verwijder het oude behang zorgvuldig van de muur. Dit kan met behulp van een behangafstomer, een afschrapmes en warm water.
 3. Muren glad schuren: Nadat het oude behang is verwijderd, is het belangrijk om de muren glad te schuren. Dit zorgt voor een egale en strakke ondergrond.
 4. Behandelen met voorstrijkmiddel: Breng een laag voorstrijkmiddel aan op de muren. Dit zorgt ervoor dat het behang beter hecht en voorkomt dat de muur absorberend is.
 5. Behangen: Begin met het behangen van de muur. Zorg ervoor dat je het behang goed afmeet en snijdt volgens de instructies op de verpakking.
 6. Muur afwerken: Nadat het behang is aangebracht, werk je de muur af met kit. Dit zorgt voor een strakkere afwerking en voorkomt dat er vuil of vocht achter het behang komt.
 7. Monteren van stopcontacten: Als het behang volledig is opgedroogd, kun je de stopcontacten en schakelaars weer monteren op de muur.

Het volgen van dit stappenplan kan je helpen om zelf succesvol te behangen. Houd er echter rekening mee dat het inhuren van een ervaren behanger vaak de beste optie is voor een professioneel resultaat.

Quote:

Met het juiste stappenplan en een beetje geduld kun je zelf prima behangen. Zorg ervoor dat je de tijd neemt en nauwkeurig te werk gaat voor het beste resultaat.

Conclusie

Het inhuren van een behanger kan variëren in prijs, afhankelijk van verschillende factoren. De tarieven zijn afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van het behangwerk, het type behang en eventuele voorbereidende werkzaamheden. Gemiddeld liggen de kosten tussen de €30 en €40 per uur en €15 tot €25 per vierkante meter.

Om de beste deal te vinden, is het belangrijk om meerdere offertes aan te vragen en prijzen te vergelijken. Op deze manier kun je de tarieven van verschillende behangers vergelijken en een weloverwogen keuze maken.

Bij het inhuren van een behanger is het ook raadzaam om te kiezen voor een ervaren professional met goede referenties en reviews. Dit zorgt voor een optimaal resultaat en geeft je meer vertrouwen in de kwaliteit van het werk.

Al met al is het inhuren van een behanger een investering die de moeite waard kan zijn, gezien het professionele resultaat dat behaald kan worden. Vergelijk prijzen, kies voor ervaring en kwaliteit, en geniet binnenkort van een prachtig behangen ruimte!

Vergelijkbare berichten