kosten deur schilderen

Kosten Deur Schilderen – Uw Prijsindicatie

U bent misschien op zoek naar informatie over de kosten van het schilderen van een deur. Het schilderen van deuren kan een effectieve manier zijn om de uitstraling van uw interieur te verbeteren en uw huis op te frissen. Het is echter belangrijk om te weten wat u kunt verwachten qua kosten voordat u aan dit project begint.

Volgens onze bronnen liggen de kosten voor het schilderen van een deur gemiddeld tussen de €70,- en €110,- per deur. Het exacte bedrag kan variëren afhankelijk van het schildersbedrijf dat u kiest. In deze sectie zullen we een overzicht geven van de prijzen voor het schilderen van verschillende soorten deuren, zodat u een prijsindicatie heeft voor uw project.

Belangrijkste punten om te onthouden:

 • Gemiddelde kosten voor het schilderen van een deur liggen tussen de €70,- en €110,- per deur
 • De exacte prijs kan variëren per schildersbedrijf
 • In deze sectie geven we een gedetailleerd overzicht van de prijzen voor het schilderen van binnendeuren en buitendeuren

Deuren Schilderen: Dit Bepaalt de Prijs

De prijs voor het schilderen van een deur wordt beïnvloed door verschillende factoren. Het uurtarief van de schilder speelt hierbij een rol, evenals het type verf dat wordt gebruikt. Daarnaast kan het combineren van schilderwerk zorgen voor een lagere prijs per deur. Hieronder worden de belangrijkste factoren toegelicht die van invloed zijn op de prijs en wat u kunt verwachten.

1. Uurtarief van de schilder

Het uurtarief van de schilder is een belangrijke factor bij het bepalen van de prijs voor het schilderen van een deur. Dit tarief kan variëren, afhankelijk van de ervaring en kwalificaties van de schilder, evenals de regio waarin u woont. Over het algemeen hanteren schilders een gemiddeld uurtarief tussen de €35,- en €50,-.

2. Type verf

Het type verf dat wordt gebruikt bij het schilderen van deuren heeft invloed op de prijs. Er zijn verschillende soorten verf beschikbaar, zoals acrylverf, alkydverf en lakverf. De prijs van de verf varieert en kan een aanzienlijk verschil maken in de totale kosten van het schilderwerk.

3. Combineren van schilderwerk

Als u meerdere deuren wilt laten schilderen of andere schilderwerkzaamheden heeft, kan het combineren van het schilderwerk een lagere prijs per deur opleveren. Schilders kunnen vaak een korting aanbieden wanneer er meerdere klussen worden gecombineerd, omdat ze efficiënter kunnen werken en minder tijd kwijt zijn aan het opzetten en opruimen van hun benodigdheden.

Lees ook:  Kosten Buitenschilderwerk: Prijzen & Tips

Door rekening te houden met deze factoren kunt u een beter beeld krijgen van de prijs van het schilderen van een deur. Het is altijd aan te raden om offertes op te vragen bij verschillende schildersbedrijven, zodat u een goede prijsindicatie krijgt voor uw specifieke project.


Prijs van Binnendeur Schilderen

Voor het schilderen van een binnendeur kunt u rekenen op een gemiddelde prijs tussen €70,- en €110,- per deur. Deze prijs is inclusief reinigen, schuren, plamuren en verven. Het schilderen van binnendeuren is een tijdrovende klus die vakmanschap en precisie vereist. Een professionele schilder kan ervoor zorgen dat uw binnendeuren er weer als nieuw uitzien.

In onderstaande tabel vindt u een gedetailleerd overzicht van de kostenopbouw en de werkzaamheden die bij het schilderen van een binnendeur komen kijken:

Werkzaamheden Gemiddelde Prijs
Reinigen van de deur €15,-
Schuren en plamuren van eventuele oneffenheden €25,-
Aanbrengen van grondverf en lakverf €30,-
Totaal €70,-

Let op: de bovenstaande prijzen zijn gemiddelden en kunnen variëren afhankelijk van de omvang en staat van de deur, het schildersbedrijf en uw specifieke wensen en eisen. Het is altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen en de prijzen en diensten van verschillende schildersbedrijven te vergelijken, zodat u de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw binnendeur schilderproject kunt krijgen.

Denk er ook aan dat het schilderen van meerdere binnendeuren tegelijk vaak voordeliger is, omdat de schilder efficiënter kan werken en mogelijk een korting kan aanbieden. Maak gebruik van de expertise van een professionele schilder om ervoor te zorgen dat uw binnendeuren een perfecte afwerking krijgen tegen een redelijke prijs.

prijs deur verven

*Disclaimer: De genoemde prijzen zijn indicatief en kunnen variëren. Neem contact op met een professionele schilder voor een nauwkeurige prijsopgave.*

Prijs van Buitendeur Schilderen

Het schilderen van een buitendeur brengt iets hogere kosten met zich mee in vergelijking met het schilderen van een binnendeur. Gemiddeld kunt u rekening houden met een prijs tussen de €70,- en €110,- per deur. Deze prijs omvat het reinigen, schuren, plamuren en verven van de buitendeur. Houd er echter rekening mee dat het schilderen van deurkozijnen extra kosten met zich mee kan brengen.

Lees ook:  Professionele Schilder Friesland - Topkwaliteit Service

Om u een overzicht te geven van de prijsopgave voor het schilderen van buitendeuren, hebben we hieronder een tabel samengesteld:

Soort buitendeur Gemiddelde prijs per deur (inclusief reinigen, schuren, plamuren en verven)
Voordeur €70,- tot €110,-
Achterdeur €70,- tot €110,-
Garagedeur €70,- tot €110,-

Let op: de prijzen kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de omvang van het schilderwerk, het gekozen verfmerk en eventuele extra werkzaamheden zoals het herstellen van beschadigingen aan de buitendeur.

“Het schilderen van buitendeuren vereist speciale verf en voorbereidingstechnieken om bestand te zijn tegen de weersinvloeden. Het is essentieel om te investeren in duurzame verf en vakmanschap om de buitendeur te beschermen en de levensduur ervan te verlengen.”

Het is raadzaam om offertes aan te vragen bij verschillende schildersbedrijven om een nauwkeurige prijsopgave te ontvangen voor het schilderen van uw buitendeur(en). Op deze manier kunt u de beste prijs-kwaliteitverhouding vinden en ervoor zorgen dat uw buitendeur(en) op een professionele en duurzame manier worden geschilderd.

Deur Zelf Schilderen of Uitbesteden?

Veel mensen vragen zich af of het goedkoper is om zelf de deuren te schilderen of om het uit te besteden aan een professionele schilder. Hoewel het zelf schilderen van de deuren in eerste instantie goedkoper lijkt, zijn er een aantal voordelen verbonden aan het uitbesteden van het schilderwerk.

Voordelen van zelf schilderen

 • Je bespaart op de arbeidskosten doordat je geen professionele schilder hoeft in te huren.
 • Je hebt volledige controle over het schilderproces en kunt de deur naar eigen wens verven.
 • Je kunt het schilderen van de deur zelf inplannen op een moment dat het jou uitkomt.

Voordelen van uitbesteden

 • Een professionele schilder heeft ervaring en expertise, waardoor het resultaat waarschijnlijk van hogere kwaliteit is.
 • Je bespaart tijd doordat je het schilderwerk uit handen geeft aan een professional.
 • Een schilder beschikt over de juiste materialen en gereedschappen om het schilderwerk efficiënt uit te voeren.

Als je kiest voor uitbesteden, is het raadzaam om offertes aan te vragen bij verschillende schildersbedrijven. Zo krijg je inzicht in de kosten voor het laten schilderen van de deur en kun je de beste prijs-kwaliteitverhouding vinden. Een offerte voor het schilderen van een deur kan onder andere de volgende informatie bevatten:

 1. Aantal deuren dat geschilderd moet worden
 2. Omschrijving van de werkzaamheden
 3. Verfsoort en kleur
 4. Geschatte duur van het schilderwerk
 5. Totaalprijs
Lees ook:  Professionele Schilder Zutphen - Kwaliteit Service

Als het laten schilderen van de deur binnen je budget past en je waarde hecht aan een professioneel resultaat, kan het uitbesteden van het schilderwerk een verstandige keuze zijn.

deur schilderen kosten

Voordelen Zelf schilderen Uitbesteden
Arbeidskosten Lager Hoog
Kwaliteit Afhankelijk van ervaring Professioneel resultaat
Tijdsinvestering Hoog Lager
Materiaal en gereedschappen Zelf aanschaffen Aanwezig

Handige Bespaartips

Er zijn verschillende manieren om te besparen op de kosten voor het schilderen van deuren. In deze sectie geven we drie handige bespaartips die u kunt toepassen.

1. Kies voor een winterschilder

Een winterschilder is een schilder die in de wintermaanden beschikbaar is en vaak lagere tarieven hanteert. Doordat er in de winter minder vraag is naar schilderwerk, kunnen winterschilders u een aantrekkelijkere prijs bieden. Maak gebruik van deze periode om uw deuren te laten schilderen en bespaar op de kosten. Zorg er wel voor dat de winterschilder voldoende ervaring en expertise heeft.

2. Profiteer van het verlaagde btw-tarief

In sommige gevallen kunt u profiteren van het verlaagde btw-tarief op schilderwerk. Voor woningen ouder dan 2 jaar geldt het lage btw-tarief van 9% in plaats van het reguliere tarief van 21%. Controleer of uw woning in aanmerking komt voor dit tarief en bespaar op de kosten van het schilderen van uw deuren.

3. Zelf voorbereidingen treffen

U kunt ook zelf de voorbereidingen treffen om de arbeidskosten zo laag mogelijk te houden. Denk hierbij aan het reinigen en schuren van de deuren voordat de schilder komt. Door zelf deze taken uit te voeren, vermindert u de tijd die de schilder eraan moet besteden en kunt u mogelijk kosten besparen. Zorg er wel voor dat u de juiste materialen en technieken gebruikt om kwalitatief goed schilderwerk te garanderen.

Met deze handige bespaartips kunt u kosten besparen op het schilderen van uw deuren. Overweeg de opties van een winterschilder, controleer of u kunt profiteren van het verlaagde btw-tarief, en neem de tijd om zelf de voorbereidingen te treffen. Zo kunt u een gunstige prijs realiseren voor het schilderen van uw deuren zonder in te leveren op kwaliteit.

Conclusie

Uit onze analyse van de bronnen blijkt dat de kosten voor het schilderen van een deur gemiddeld tussen de €70,- en €110,- per deur liggen. Deze prijs kan variëren afhankelijk van het schildersbedrijf en de specifieke wensen en vereisten van uw project. Het is altijd aan te raden om offertes aan te vragen bij meerdere schildersbedrijven en de prijzen en diensten te vergelijken. Op deze manier kunt u de beste prijs-kwaliteitverhouding vinden voor uw deur schilderproject.

Vergelijkbare berichten