behang laten verwijderen

Snel en Efficiënt Behang Laten Verwijderen

Behang laten verwijderen is een belangrijke stap als je een nieuwe look wilt geven aan je muren. Gelukkig hoeft het verwijderen van behang niet moeilijk te zijn. Er zijn verschillende methoden en tips die je kunt toepassen om het proces snel en efficiënt te laten verlopen. In dit artikel zullen we enkele gouden tips en adviezen delen voor het verwijderen van behang, zodat je een gladde muur kunt krijgen zonder enige resten.

Belangrijke Punten

 • Het verwijderen van behang kan op verschillende manieren worden gedaan, zoals met een behangkrabber of een behangafstomer.
 • Geduld is belangrijk tijdens het verwijderen van behang. Zorg ervoor dat het behang goed is geweekt voordat je het loshaalt.
 • Overweeg het inhuren van een professional voor het verwijderen van behang, om tijd en moeite te besparen.
 • Nadat het behang is verwijderd, kun je ervoor kiezen om nieuwe behang aan te brengen of de muren te schilderen.
 • Vraag altijd een offerte aan om de kosten van behang verwijderen nauwkeurig te bepalen.

Tips voor het verwijderen van behang

Er zijn verschillende tips en tools die je kunt gebruiken om behang efficiënt te verwijderen. Hieronder volgen enkele handige methoden en technieken:

Prikroller voor vinylbehang

Als je vinylbehang wilt verwijderen, kan een prikroller van pas komen. Hiermee prik je kleine gaatjes in het behang, waardoor vocht beter kan doordringen en het verwijderen gemakkelijker wordt.

Stoomapparaat voor behang stoomapparaat

Een behang stoomapparaat is een ideale tool om behang los te stomen. Door stoom te gebruiken, wordt het behang zachter en kun je het gemakkelijk van de muur verwijderen. Zorg ervoor dat je het stoomapparaat aan de instructies gebruikt en neem de juiste veiligheidsmaatregelen.

Warm water, spons en borstel

Voor het weken van behang kun je warm water, een spons en een borstel gebruiken. Breng het warme water aan op het behang met behulp van een spons en laat het een paar minuten inwerken. Gebruik vervolgens een borstel om het behang voorzichtig los te maken.

Huis-tuin-en-keukenmiddeltjes

Huis-tuin-en-keukenmiddeltjes zoals afwasmiddel, biotex of azijn kunnen ook helpen bij het losweken van behang. Meng een kleine hoeveelheid van het middel met warm water en breng het aan op het behang. Laat het enige tijd intrekken voordat je het behang verwijdert.

Het is belangrijk om geduldig te zijn tijdens het proces en het behang pas los te halen nadat het goed is geweekt. Gebruik een behangkrabber of een plamuurmes om het behang voorzichtig los te maken en eventuele restjes te verwijderen.

Lees ook:  Badkamer Schilderen: Kies Schimmelwerende Verf

Met deze tips en tools kun je behang efficiënt verwijderen en je voorbereiden op het creëren van een nieuwe look voor je muren.

Kosten van behang laten verwijderen

De kosten voor het laten verwijderen van behang kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Het oppervlakte van het te verwijderen behang, het soort behang, het aantal lagen behang en of er verf over het behang is aangebracht, kunnen allemaal van invloed zijn op de prijs. Gemiddeld liggen de kosten tussen de €5,- en €14,- per vierkante meter. Het is altijd verstandig om een offerte aan te vragen om een nauwkeurige prijsopgave te krijgen.

De kosten voor het verwijderen van behang zijn afhankelijk van verschillende factoren. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste overwegingen:

 • Oppervlakte van het behang: De grootte van het oppervlakte beïnvloedt de totale kosten. Hoe groter het oppervlakte, hoe hoger de kosten.
 • Soort behang: Verschillende soorten behang hebben verschillende verwijderingsmethoden en kunnen dus invloed hebben op de prijs. Sommige behangsoorten zijn gemakkelijker te verwijderen dan andere.
 • Aantal lagen behang: Als er meerdere lagen behang zijn aangebracht, kan het verwijderen ervan meer tijd en moeite kosten, wat de prijs kan beïnvloeden.
 • Verf over het behang: Als er verf over het behang is aangebracht, kan dit het verwijderingsproces ingewikkelder maken en de kosten verhogen.

Om een nauwkeurige prijsopgave te ontvangen, is het raadzaam om contact op te nemen met een professioneel bedrijf dat gespecialiseerd is in behang verwijderen. Zij kunnen de situatie beoordelen en een offerte op maat maken, zodat je precies weet wat de kosten zullen zijn.

behang laten verwijderen

Een geschatte prijsindicatie voor het laten verwijderen van behang is tussen de €5,- en €14,- per vierkante meter. Dit kan variëren afhankelijk van de bovengenoemde factoren en de specifieke situatie. Het is altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen en prijzen te vergelijken voordat je een definitieve beslissing maakt.

Behang laten verwijderen of zelf doen?

Het verwijderen van behang kan een tijdrovende en uitdagende klus zijn. Hoewel je het zelf kunt proberen te doen, kan het handiger zijn om een professional in te schakelen. Een ervaren klusjesman kan het behang snel en efficiënt verwijderen, waardoor je tijd en moeite bespaart. Bovendien zorgt een professional ervoor dat het behang volledig wordt verwijderd zonder resten achter te laten. Het is de moeite waard om de kosten van het inhuren van een professional af te wegen tegen de tijd en moeite die je zelf zou moeten investeren.

Behang laten verwijderen Zelf behang verwijderen
Tijd en moeite Minimaal, een professional doet al het werk voor je Veel, het kan lang duren en veel inspanning vergen
Kennis en ervaring Een professional heeft de nodige ervaring en technieken Je moet zelf uitzoeken welke methoden het beste werken
Kwaliteit van het werk Een professional zorgt voor een gladde muur zonder resten Het resultaat kan variëren, afhankelijk van je vaardigheden
Tijdsbestek Meestal snel, afhankelijk van de omvang van het project Kan lang duren, vooral bij grote oppervlakken
Kosten Varieert afhankelijk van de omvang van het project Alleen de kosten van gereedschap en materialen
Lees ook:  Tuintegels Verven: Gids voor een Verfriste Tuin

Het inhuren van een professional biedt verschillende voordelen, zoals tijdsbesparing, kwaliteit van het werk en het gemak van een ervaren vakman. Daarnaast hoef je je geen zorgen te maken over het verwijderen van resten behang, aangezien een professional dit zorgvuldig zal doen. Hoewel het zelf verwijderen van behang een optie is, kan het een langdurig en inspannend proces zijn, en het resultaat kan variëren afhankelijk van je vaardigheden. Overweeg daarom om een professional in te schakelen voor een snel en efficiënt resultaat.

behang laten verwijderen

Als je ervoor kiest om het behang zelf te verwijderen, zijn er verschillende methoden en tools die je kunt gebruiken. Een behangafstomer of een behangkrabber kunnen handige gereedschappen zijn om het behang los te weken of af te steken. Vergeet niet om geduldig te zijn en het behang voldoende te laten weken voordat je het verwijdert. Het is ook belangrijk om voorzichtig te zijn bij het afsteken van het behang, om beschadiging van de muur te voorkomen.

Behang laten verwijderen en opnieuw afwerken

Nadat het behang is verwijderd, is het tijd om de muren opnieuw af te werken. Je kunt ervoor kiezen om nieuwe behang aan te brengen of om de muren te verven. Een professionele klusjesman kan je adviseren over de beste optie voor jouw situatie. Als er beschadigingen aan de muur zijn, kan het nodig zijn om deze eerst te repareren voordat je verder gaat met behangen of schilderen. Het is belangrijk om de afwerking van de muren zorgvuldig aan te pakken om het gewenste resultaat te bereiken.

“Het is essentieel om de muren goed voor te bereiden voordat je begint met het opnieuw afwerken. Zonder de juiste voorbereiding kunnen er problemen ontstaan zoals bobbelig behang of verf die niet goed hecht.”

Een goede manier om de muren voor te bereiden is door ze grondig schoon te maken en eventuele gaten of scheuren op te vullen. Gebruik hiervoor geschikte vulmiddelen en schuur de muren daarna glad. Het is ook belangrijk om de muren te ontvetten voordat je begint met het aanbrengen van nieuw behang of verf. Dit zorgt ervoor dat de verf of lijm goed hecht.

Lees ook:  Professionele Schilder Pijnacker - Kwaliteit & Service

Als je ervoor kiest om nieuwe behang aan te brengen, zorg er dan voor dat je het juiste behang kiest voor de gewenste uitstraling. Er zijn verschillende soorten behang beschikbaar, zoals vinylbehang, papierbehang en vliesbehang. Een professionele klusjesman kan je helpen bij het maken van de juiste keuze.

Als je liever de muren wilt verven, kies dan een verf die geschikt is voor de ondergrond en de gewenste afwerking. Zorg ervoor dat je de juiste verfroller en kwasten gebruikt voor een gelijkmatige en professionele afwerking. Een klusjesman kan je ook adviseren over de beste verfkleuren en afwerkingstechnieken.

Als je muren beschadigd zijn na het verwijderen van het behang, kunnen deze gerepareerd worden met behulp van vulmiddelen. Scheuren en gaten moeten worden opgevuld en daarna geschuurd om een glad oppervlak te creëren. Pas nadat de muren volledig hersteld en glad zijn, kun je beginnen met het aanbrengen van nieuw behang of het schilderen van de muren.

Keuze tussen behangen en verven

De keuze tussen behangen en verven hangt af van verschillende factoren, zoals persoonlijke voorkeur, gewenste stijl en de staat van de muren. Behangen kan een goede optie zijn als je op zoek bent naar een specifiek patroon of textuur op de muur. Verven daarentegen geeft je meer vrijheid in kleurkeuze en afwerking.

Daarnaast kan het ook afhangen van de staat van de muren. Als de muren na het verwijderen van het behang beschadigd zijn, kan het gemakkelijker zijn om ze te verven in plaats van opnieuw te behangen. Het schilderen van beschadigde muren kan helpen om oneffenheden te verdoezelen en een gelijkmatig oppervlak te creëren.

Een professionele klusjesman kan je helpen bij het maken van de juiste keuze en het uitvoeren van het gewenste resultaat. Of je nu kiest voor behangen of verven, een professionele afwerking zorgt voor een prachtig eindresultaat waar je jarenlang van kunt genieten.

Voordelen van behangen Voordelen van verven
 • Eindeloze keuze in patronen en texturen
 • Kan oneffenheden op de muur verdoezelen
 • Geeft de mogelijkheid om specifieke sfeer te creëren
 • Verwijderbaar en daardoor gemakkelijk te veranderen
 • Meer vrijheid in kleurkeuze
 • Kan beschadigingen op de muur verbergen
 • Sneller en gemakkelijker aan te brengen
 • Lagere kosten dan behangen

Conclusie

Het laten verwijderen van behang kan een slimme keuze zijn als je een nieuwe look wilt geven aan je interieur. Door gebruik te maken van de juiste tips, tools en een professional kan het proces snel en efficiënt verlopen. Het is belangrijk om geduldig te zijn en de muren goed voor te bereiden voordat je begint met behang verwijderen. Het inhuren van een professional kan tijd en moeite besparen, terwijl het zorgen voor een gladde muur zonder resten. Neem contact op met een ervaren klusjesman om behang snel en efficiënt te laten verwijderen.

Vergelijkbare berichten